شاخص تریگلیسرید-گلوکز بهعنوان پیشبینیکننده حوادث نامطلوب قلبی در بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد تحت مداخله کرونری از طریق پوست: نقش دیابت
بیماری قلبی ایسکمیک (IHD) شایعترین علت مرگومیر و ناتوانی در میان بیماریهای غیرواگیر در سراسر جهان است. سندرم کرونری حاد(ACS)، شامل انفارکتوس میوکارد با بالارفتن قطعه ST و ACS بدون بالارفتن قطعه ST، مسئول حدود 605,000 حمله قلبی جدید در ایالات متحده است. بیماران مبتلا به ACS نسبت به جمعیت عمومی در معرض خطر بیشتری برای حوادث نامطلوب عمده قلبی و مغزی (MACCE) قرار دارند، از این رو، پیشگیری ثانویه و شناسایی بیماران پرخطر اهمیت بالایی دارد.
ارتباط وابسته به سن بین آنوریسم و سپتوم بین دهلیزی زائد با PFO
حرکت اضافی یا "رقص" سپتوم بین دهلیزی (IAS) یک پدیده قابل مشاهده در معاینات معمول اکوکاردیوگرافی است که با وجود بافت زائد، همراه با یا بدون برآمدگی آنوریسمی مشخص میشود. آنوریسم سپتوم بین دهلیزی (ASA) که به عنوان یک ناهنجاری قلبی نادر اما قابل تشخیص شناخته میشود، به صورت برآمدگی کیسهمانند دیواره بین دهلیزی، عمدتاً در ناحیه فوسا اووالیس (حفره بیضی شکل)، دیده میشود که به سمت دهلیز راست، چپ یا هر دو دهلیز برجسته میشود. به همین دلیل،IAS زائد به تحرک سپتوم بین دهلیزی اشاره دارد که معیارهای لازم برای تشخیص آنوریسم را ندارد. شیوع ASA بسته به جمعیت مورد مطالعه، ابزار تشخیصی و تعریف به کار رفته، از 0.2 تا 4 درصد در اکوکاردیوگرافی ترانستوراسیک (TTE) و 2 تا 10 درصد در اکوکاردیوگرافی ترانسازوفاژیال (TEE) متغیر است.
مرور سیستماتیک و متاآنالیز
قرار گرفتن در معرض سوءتغذیه در اوایل زندگی و خطر ابتلا به پوکی استخوان و کاهش تراکم مواد معدنی استخوان
قرار گرفتن در معرض سوءتغذیه در اوایل زندگی ممکن است بر سلامت طولانیمدت استخوان تأثیر بگذارد و بهطور بالقوه خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگیها را در دوران بعدی زندگی افزایش دهد. پوکی استخوان یک اختلال سیستمیک اسکلتی است که با کاهش توده استخوانی و تخریب ریزساختار بافت استخوانی مشخص میشود. این وضعیت منجر به افزایش تخلخل استخوانها و در نتیجه افزایش خطر شکستگی میشود.
گزارش یک مورد و مرور متون علمی
مدیریت موفق بلع باتری سکهای در یک کودک نوپا
بلع باتری سکهای در کودکان رایج است و میتواند به دلیل محتوای الکتریکی و شیمیایی این باتریها، عوارض شدید و تهدیدکنندهای برای زندگی ایجاد کند. این باتریها میتوانند به قسمتهای مختلف بدن بسته به مسیری که طی میکنند، آسیب برسانند. این آسیبها ممکن است شامل تارهای صوتی، سیستم تنفسی فوقانی و بخشهای گوارشی باشد. ضایعات مخاطی ناشی از این باتریها میتوانند منجر به سوراخ شدن و در نتیجه ایجاد مدیاستینیت، تنگیها، سوراخ شدن اندامها، پنوموتوراکس، اسپوندیلودیسکیت، فیستولهای نای-مری یا آئورت-مری و خونریزی داخلی کشنده شوند. بخش قابل توجهی از موارد تهدیدکننده زندگی در بلع باتری سکهای مربوط به باتریهای لیتیومی 3 ولتی با قطر 20 میلیمتر است.
سیم شناور اصلاحشده: تکنیک نوین استنتگذاری کرونری آئورتو-استیال
آنژیوپلاستی دقیق آئورتو-استیال کرونری همچنان بهدلیل عدم توانایی آنژیوگرافی دوبعدی معمول در تشخیص دقیق صفحه آئورتو-استیال، چالشی باقی مانده است. این محدودیت میتواند منجر به نادیده گرفتن محل دقیق استیوم یا بیرونزدگی استنت به داخل آئورت شود. تاکنون، استراتژیها و تکنیکهای متعددی برای بهبود دقت استنتگذاری آئورتو-استیال پیشنهاد شدهاند، اما هر یک دارای محدودیتهای خاصی هستند. برای مثال، تکنیک سیم شناور آزاد در آئورت برای تعیین دقیق استیوم چندان دقیق نیست، تکنیک Szabo دارای مراحل پیچیدهای است، و طراحیهای نوین استنت (مانند استنت Cappella) و دستگاههایی ( مانند دستگاه Ostial Pro) با مشکلات اقتصادی مواجه هستند.
نارسایی قلبی با کسر تخلیه حفظ شده و فیبریلاسیون دهلیزی: آبلیشن با کاتتر در مقابل درمان استاندارد دارویی، یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز
در کشورهای توسعهیافته، شیوع نارسایی قلبی (HF) حدود 1 تا 3 درصد است و انتظار میرود این شیوع به دلیل افزایش عوامل خطر همراه مانند فشار خون بالا، آپنه خواب، سندرم کاردیومتابولیک و چاقی افزایش یابد. نارسایی قلبی با کسر تخلیه حفظ شده (HFpEF) بخش قابلتوجهی از این جمعیت را تشکیل میدهد و تقریباً نیمی از موارد نارسایی قلبی را شامل میشود، و شیوع آن نیز رو به افزایش است. فیبریلاسیون دهلیزی (AF) یک آریتمی شایع در بیماران مبتلا به HFpEF است که احتمالاً به دلیل عوامل خطر مشترک و تعاملات فیزیولوژیکی مرتبط است. مطالعات گذشته گزارش کردهاند که 25 تا 39 درصد از بیماران مبتلا به HFpEF نیز به AF دچار هستند. HFpEF و AF بهویژه زمانی که بهطور همزمان رخ دهند، با افزایش بیماری و مرگومیر همراه هستند.
بررسی تأثیر اعتیاد به تریاک بر سطح گلوکز و پروفایلهای لیپیدی سرم در بیماران دیابتی مبتلا به سندرمهای حاد کرونری
اعتیاد به مواد مخدر یکی از مشکلات مهم اجتماعی و بهداشتی در بسیاری از کشورها از جمله ایران است. تریاک پس از تنباکو، رایجترین ماده سوءمصرفی در ایران محسوب میشود. در حالی که مواد مخدر به دلیل خاصیت تسکیندهنده درد شناخته شدهاند، تأثیرات آنها بر سایر اعضای بدن از جمله سیستم عصبی مرکزی، رودهها، ریهها و قلب نیز قابل توجه است. تریاک که عمدتاً از دانههای گیاه Papaver somniferum به دست میآید، حاوی آلکالوئیدهای مختلفی مانند مورفین، پاپاورین، کدئین، تبائین و نوسکاپین است که میتوانند مسئول اثرات متنوع آن باشند.
فیستول کرونری-کامرال در کودکان با ساختار طبیعی قلب: گزارش مورد و مرور متون علمی
فیستول کرونری-کامرال (CCF) یک ناهنجاری مادرزادی نادر است که در آن یک شریان کرونری بهطور غیرطبیعی به یکی از حفرات قلب متصل میشود. این ناهنجاری معمولاً به دلیل اختلالات جنینی ایجاد میشود، اما میتواند ناشی از تروما یا جراحیها نیز باشد. ناهنجاریهای مادرزادی شریانهای کرونری در حدود 1 درصد از جمعیت رخ میدهند و CCFs حدود 0.2 تا 0.4 درصد از این موارد را تشکیل میدهند و در 0.1 تا 0.2 درصد از آنژیوگرافیهای کرونری مشاهده میشوند. اکثر موارد CCF مادرزادی و منفرد بوده و 0.2 تا 0.4 درصد از کل ناهنجاریهای مادرزادی قلبی را تشکیل میدهند. این فیستولها اغلب برای سالها بدون علامت هستند و معمولاً بهطور اتفاقی در حین مطالعات تصویربرداری تشخیص داده میشوند.
رویکردهای یادگیری ماشین برای پیشبینی نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه در میان بیماران ایرانی مبتلا به کووید-19 بر اساس کدهای ICD-10
در دسامبر 2019، یک ویروس کرونای جدید به نام SARS-CoV-2 در ووهان، چین پدیدار شد و بهسرعت در سراسر جهان گسترش یافت و منجر به همهگیری کووید-19 شد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، تا ماه مه 2023، تعداد 764991756 مورد تأییدشده کووید-19 با 6931081 مورد مرگ در سراسر جهان گزارش شده است. در ایران نیز در همین بازه زمانی، تعداد 7609922 مورد تأییدشده و 146165 مورد مرگ ناشی از کووید-19 ثبت شده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که کووید-19 دیگر یک "وضعیت اضطراری بهداشت جهانی" نیست، اما همچنان یک تهدید جدی برای سلامت جهانی محسوب میشود.
ارتباط بروز تشنج جدید و واکسنهای کووید-19 و پیگیری طولانیمدت: یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز
گزارشهایی از وقوع تشنج بهعنوان یک عارضه جانبی واکسن کووید-19 وجود داشته است. با این حال، شواهدی مبنی بر افزایش وقوع تشنج نسبت به جمعیت عمومی وجود ندارد. به همین منظور علی رفعتی و همکاران مطالعه ای با هدف بررسی وقوع تشنج در میان دریافتکنندگان واکسن کووید-19 در مقایسه با گروههای کنترل واکسینهنشده انجام دادند.
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید