این بانک در مرداد ماه سال ۱۳۸۲ تأسیس شد و تا امروز اطلاعات بیش از ۹۵ هزار بیمار را ثبت کرده است. متغیرهای دستهبندیشده در این بانک، از ویژگیهای جمعیتشناختی و علائم بالینی گرفته تا سوابق پزشکی گذشته، دادههای پاراکلینیکی، نوع درمانهای انجامشده و آمار مرگومیر را در بر میگیرد. چنین طیف وسیعی از اطلاعات، بستری مناسب برای تحقیقات عمیق در زمینه سندرم حاد کرونر و تدوین راهکارهای تشخیصی و درمانی فراهم کرده است.
این بانک در دی ماه سال ۱۳۸۳ راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون، مشخصات و دادههای مربوط به بیش از ۱۵۳ هزار بیمار در آن ذخیره شده است. متغیرهایی نظیر ویژگیهای جمعیتی، علائم بالینی، تاریخچه پزشکی گذشته، دادههای پاراکلینیکی، اطلاعات جامع از روشهای آنژیوگرافی و نتایج آن، در این مجموعه گردآوری شدهاند تا پژوهشگران بتوانند با دقت و گستردگی بیشتری، فرایندهای تشخیصی و مداخلات بعدی را تحلیل کنند.
این بانک که در سال ۱۳۸۱ تأسیس شد، هماکنون حاوی اطلاعات ۶۵۰۹۸ مورد جراحی قلب در بزرگسالان تا اسفند ۱۳۹۸ است. دادههای این بخش شامل مشخصات دموگرافیک بیماران، عوامل خطر بیماری قلبی - عروقی، اطلاعات حین عمل، مرگومیر درون بیمارستان و طول مدت اقامت است. همچنین، جراحی بایپس عروق کرونر و انواع جراحیهای دریچهای در این بانک پوشش داده میشوند.
از فروردین سال ۱۳۸۶، در کنار بانک اطلاعاتی جراحی قلب باز، فرایند پیگیری بیماران در فواصل زمانی ۴، ۶ و ۱۲ ماه پس از جراحی و سپس بهصورت سالیانه آغاز شد. بیمارانی که در فاصله سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند، در یک درمانگاه ویژه کنترل ریسکفاکتورهای قلبی پیگیری میشوند. این پیگیری از طریق مراجعه حضوری و تماس تلفنی صورت گرفته و دادههای جامعی شامل ۳۳۰ متغیر دستهبندیشده را دربر میگیرد؛ از مشخصات جمعیتی و علائم بالینی گرفته تا نتایج آزمایشگاهی، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و وقایع قلبی مهم همچون سندرم حاد عروق کرونر، مرگومیر، بستری مجدد و نیاز به مداخلات درمانی. تاکنون ۱۲۷۲۶۵ مورد پیگیری برای ۲۸۹۴۵ بیمار در این بانک ثبت شده است.
از آغاز تا اسفند ماه سال ۱۳۹۸، دادههای کلینیکی، درمانی و پیگیری ۴۸۶۵۵ بیمار در این بانک ثبت شده است. تمامی بیمارانی که تحت آنژیوپلاستی قرار گرفتهاند، در فاصلههای ۱، ۶ و ۱۲ ماه پس از ترخیص پیگیری میشوند. این دادهها، نقش مهمی در ایجاد مدلهای پیشبینی پیشآگهی یکساله بیماران و همچنین تدوین پروتکلهایی برای انتخاب بهینه بیماران کاندید آنژیوپلاستی دارد. در این راستا، اطلاعات ۵۷۸۲ بیمار که بین سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ آنژیوپلاستی شدهاند و به مدت ۶ سال پیگیری شدهاند، نمونهای ارزشمند برای مطالعات طولانیمدت به شمار میآید.
مداخله اولیه کرونر به روش آنژیوپلاستی اورژانسی (Primary PCI)، امروزه استاندارد درمانی در سکته حاد قلبی با صعود قطعه ST شناخته میشود. در مرکز قلب تهران، اجرای این روش از سال ۱۳۸۳ آغاز و در فروردین ماه سال ۱۳۹۴، این مرکز به طرح ۷/۲۴ پیوست. ابتدا طرح بهصورت آزمایشی اجرا شد و در شهریور ۱۳۹۴ بهعنوان رویکردی رسمی برای درمان موارد STEMI به کار گرفته شد. تا خرداد ماه ۱۳۹۹، اطلاعات ۴۸۲۱ بیمار بهطور متوالی در بانک اطلاعاتی ۷/۲۴ این مرکز ثبت شده که منبعی ارزشمند برای پایش و پژوهشهای آینده است.