لیست اخبار صفحه :4
تفاوت های جنسی در ارتباط بین میکروبیوم روده و فشار خون بر اساس پایش فشار خون سرپایی

تفاوت های جنسی در پاتوژنز فشار خون بالا وجود دارد، در حالی که اختلال در میکروبیوتای روده (GM) یک عامل خطر جدید فشار خون بالا است، مطالعاتی که با استفاده از توالی متاژنومیکس و پایش 24 ساعته فشار خون (BP) سرپایی برای تفاوت های جنسی بالقوه در ارتباط بین GM و BP انجام می شود، وجود ندارد.

مصرف تریاک و نتایج دراز مدت جراحی پیوند عروق کرونر (CABG) در بیماران بدون عوامل خطر

در مورد اهمیت مصرف تریاک به عنوان یک عامل خطر بیماری عروق کرونر (CAD) هنوز سوال های متعددی وجود دارد. به همین منظور علی شیخی و همکاران مطالعه ای را با هدف بررسی ارتباط بین مصرف تریاک و پیامدهای طولانی مدت پیوند عروق کرونر (CABG) در بیماران بدون عوامل خطر بیماری عروق کرونر مانند فشار خون بالا، دیابت، دیس لیپیدمی و سیگار کشیدن (SMuRF) انجام دادند.

تأثیر ازدواج فامیلی والدین بر میزان بروز، سن بروز و شدت بیماری عروق کرونر

تاثیر ازدواج فامیلی (CM) بر بیماری های قلبی عروقی، از جمله بیماری های مادرزادی ساختاری قلب، تایید شده است. اگرچه CM می تواند بر ژنتیک با الیگوژنیسیته و همگنی تأثیر بگذارد، رابطه بین CM و بیماری عروق کرونر (CAD) به طور قطعی تأیید نشده است. در همین ارتباط مطالعه ایی توسط حمید خدرلو و همکاران به منظور تعیین ارتباط بین بیماری عروق کرونر و ازدواج فامیلی انجام شد.

تفاوت‌های سن و جنسیت در مقادیر الکتروکاردیوگرافی پایه و ناهنجاری‌ها در جمعیت بزرگسالان عمومی؛ مطالعه ای از کوهورت تهران

اگرچه چندین مطالعه درباره پارامترهای الکتروکاردیوگرافی (ECG) پایه و ناهنجاری‌های اصلی و فرعی ECG وجود دارد، اما درباره تفاوت‌های سن و جنسیت آن‌ها در مقالات مختلف اختلاف نظر وجود دارد.

مشخصات فاکتور خطر و پیامدهای سندرم کرونری حاد زودرس پس از مداخله PCI

شیوع سندرم حاد کرونری (ACS) در میان بزرگسالان جوان ( سندرم حاد کرونری زودرس) به طور چشمگیری در سال های اخیر به ویژه در کشورهای در حال توسعه افزایش یافته است. با این حال، داده ها در مورد عوامل خطر و پیامدهای نسبت داده شده به این بیماران متناقض است. به همین منظور آیدا فلاح زاده و همکاران، با هدف بررسی این داده‌ها در گروهی از موارد سندرم حاد کرونری نارس که تحت مداخله عروق کرونر از راه پوست (PCI) در مقایسه با بیماران مسن‌تر قرار گرفتند، انجام دادند.

ارتباط بین میکروبیوم روده و متابولیت های آن ها با تغییر فشار خون انسان

تغییرات فشار خون (BP) یک عامل خطر مستقل برای حوادث قلبی عروقی است. شواهد اخیر از نقش میکروبیوتای روده در تنظیم BP حمایت می کند. با این حال، اینکه آیا میکروبیوم روده با تغییرات BP مرتبط است یا خیر، هنوز مشخص نشده است. به همین منظور Evany Dinakis و همکاران مطالعه ایی با هدف بررسی تأثیر متقابل بین میکروبیوم روده و متابولیت‌های آن ها در رابطه با تغییرپذیری BP انجام دادند.

تغییرات کلسترول پس از عمل جراحی بر نتایج دراز مدت جراحی CABG

کنترل سطح کلسترول یکی از اهداف اولیه جلوگیری از پیشرفت پلاک آترواسکلروتیک در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر (CABG) است. به این منظور آرین آیتی و همکاران با هدف بررسی تأثیر نمایه کلسترول سرم در زمان های مختلف بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بر پیامدهای طولانی مدت بیماران انجام دادند.

پیش بینی کننده های بقای پنج ساله پس از ترمیم آئورت شکمی اندوواسکولار (EVAR) : تجربه 10 ساله مطالعه کوهورت تهران

آئورت شکمی سرخرگ اصلی خون‌رساننده به بدن است. از این شریان، شریان‌های متعددی منشعب می‌شوند که خون را به سراسر بدن می‌رسانند. ترمیم آئورت شکمی اندوواسکولار (EVAR) گزینه درمانی اصلی برای ترمیم آنوریسم آئورت شکمی (AAAs) است. نسیم ترابی و همکاران مطالعه ایی انجام دادند که هدف آن تعیین پیامدهای طولانی مدت بیمارانی بود که در مرکز قلب تهران تحت ترمیم آئورت شکمی اندوواسکولار قرار گرفتند.

بررسی ارتباط بین بیماری عروق کرونر و بیماری کبد چرب غیر الکلی: آیا همبستگی وجود دارد؟

بیماری عروق کرونر (CAD) و بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دو بیماری شایع در سراسر جهان هستند که زهرا ممیز صنعت و همکاران مطالعه ایی را با هدف ارزیابی شیوع بیماری کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر و ارتباط بالقوه بین بیماری کبد چرب غیر الکلی و بیماری عروق کرونر انجام دادند.

بازدید تیم معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران از مطالعه کوهورت تهران

جهت پایش مطالعه کوهورت تهران روز یکشنبه مورخ 1402/04/25، تیمی از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پژوهشکده قلب و عروق مراجعه کردند. این تیم شامل اساتید و کارشناسان کمیته تخصصی "پایش مطالعات جمعیتی، کوهورت ها و بیوبیانک ها" در مدیریت تحقیقات و فناوری دانشگاه بودند. سرکار خانم دکتر شیرانی، جناب آقای دکتر حق پناه، سرکار خانم دکتر اصغری، سرکار خانم دکتر مهرداد و سرکار خانم سرافراز اعضا این تیم بازدید و پایش بودند.