ارتباط بین میکروبیوم روده و متابولیت های آن ها با تغییر فشار خون انسان
تغییرات فشار خون (BP) یک عامل خطر مستقل برای حوادث قلبی عروقی است. شواهد اخیر از نقش میکروبیوتای روده در تنظیم BP حمایت می کند. با این حال، اینکه آیا میکروبیوم روده با تغییرات BP مرتبط است یا خیر، هنوز مشخص نشده است. به همین منظور Evany Dinakis و همکاران مطالعه ایی با هدف بررسی تأثیر متقابل بین میکروبیوم روده و متابولیتهای آن ها در رابطه با تغییرپذیری BP انجام دادند.
تغییرات کلسترول پس از عمل جراحی بر نتایج دراز مدت جراحی CABG
کنترل سطح کلسترول یکی از اهداف اولیه جلوگیری از پیشرفت پلاک آترواسکلروتیک در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر (CABG) است. به این منظور آرین آیتی و همکاران با هدف بررسی تأثیر نمایه کلسترول سرم در زمان های مختلف بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بر پیامدهای طولانی مدت بیماران انجام دادند.
پیش بینی کننده های بقای پنج ساله پس از ترمیم آئورت شکمی اندوواسکولار (EVAR) : تجربه 10 ساله مطالعه کوهورت تهران
آئورت شکمی سرخرگ اصلی خونرساننده به بدن است. از این شریان، شریانهای متعددی منشعب میشوند که خون را به سراسر بدن میرسانند. ترمیم آئورت شکمی اندوواسکولار (EVAR) گزینه درمانی اصلی برای ترمیم آنوریسم آئورت شکمی (AAAs) است. نسیم ترابی و همکاران مطالعه ایی انجام دادند که هدف آن تعیین پیامدهای طولانی مدت بیمارانی بود که در مرکز قلب تهران تحت ترمیم آئورت شکمی اندوواسکولار قرار گرفتند.
بررسی ارتباط بین بیماری عروق کرونر و بیماری کبد چرب غیر الکلی: آیا همبستگی وجود دارد؟
بیماری عروق کرونر (CAD) و بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دو بیماری شایع در سراسر جهان هستند که زهرا ممیز صنعت و همکاران مطالعه ایی را با هدف ارزیابی شیوع بیماری کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر و ارتباط بالقوه بین بیماری کبد چرب غیر الکلی و بیماری عروق کرونر انجام دادند.
بازدید تیم معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران از مطالعه کوهورت تهران
جهت پایش مطالعه کوهورت تهران روز یکشنبه مورخ 1402/04/25، تیمی از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پژوهشکده قلب و عروق مراجعه کردند. این تیم شامل اساتید و کارشناسان کمیته تخصصی "پایش مطالعات جمعیتی، کوهورت ها و بیوبیانک ها" در مدیریت تحقیقات و فناوری دانشگاه بودند. سرکار خانم دکتر شیرانی، جناب آقای دکتر حق پناه، سرکار خانم دکتر اصغری، سرکار خانم دکتر مهرداد و سرکار خانم سرافراز اعضا این تیم بازدید و پایش بودند.
میکروبیوم دهان با افزایش فشار خون در میان زنان یائسه مرتبط است
یک مطالعه اخیر نشان میدهد که برخی باکتریهای دهان ممکن است با فشار خون بالا در زنان یائسه مرتبط باشند. این مطالعه بر روی 1215 زن با میانگین سنی 63 سال انجام شد و با استفاده از تحلیل میکروبیوم دهان، 47 گونه باکتری شناسایی شد که به طور قابل توجهی با فشار خون بالا در ارتباط بودند. در نتیجه، باکتریهای خاص دهان ممکن است با وضعیت پایه فشار خون و خطر ابتلا به فشار خون بالا در زنان یائسه مرتبط باشند.
بقای پنج ساله و عوارض ترمیم آئورت اندوواسکولار
TEVAR یک روش جراحی کم تهاجم برای درمان آسیب دیدگیهای رگ خونی اصلی یعنی سرخرگ آئورت است. یک مطالعه برای بررسی تأثیرات بلند مدت این روش بر بیماران با انواع مختلف آسیب آئورت از جمله دایسکشن آئورت و آنوریسم آئورت انجام شد. نتایج نشان داد که نرخ بقای پنج ساله برای بیماران TEVAR در حدود 65٪ و نرخ مداخله مجدد 12.1٪ بود. در ضمن، تفاوت معنیداری در میزان مرگ و میر بین روشهای هیبریدی و غیرهیبریدی در مورد TEVAR وجود نداشت. عوامل خطر شایع در این بیماران شامل فشار خون بالا و کشیدن سیگار بود. بیماری مزمن کیلوی، پیوند عروق کرونر قبلی، سن بالای ۶۵ سال، تعداد پلاکت کمتر از ۱۵۰ هزار در میکرولیتر و آسیب آئورت آنوریسمال پیش بینی کننده مرگ و میر پنج ساله بودند. همچنین، تفاوت معنیداری در بقای پنج ساله بین بیماران مبتلا به آسیب آنوریسمال و دایسکشن آئورت وجود داشت. این مطالعه در سال ۲۰۲۳ در مجله Cardiovascular Revascularization Medicine منتشر شد.
اختلال عملکرد گره سینوسی و کاشت ضربان ساز دائمی پس از جراحی های بزرگ قلب
یک مطالعه در سال 2023، برای بررسی شیوع اختلال عملکرد گره سینوسی و کاشت ضربانساز دائمی در بیماران قلبی پس از جراحی، انجام شد. دادههای جمعآوری شده نشان داد که شیوع کلی کاشت ضربانساز دائمی به دلیل اختلال عملکرد گره سینوسی پس از جراحی قلب 2.87٪ و کاشت ضربانساز دائمی در ماه اول پس از جراحی 2.707٪ بود. بیمارانی که تحت روشهای میز و میز دریچه قرار میگیرند در معرض خطر بالاتر اختلال عملکرد گره سینوسی پس از عمل قرار دارند، در حالی که جراحی دریچه به تنهایی کمترین شیوع کاشت ضربانساز دائمی را داشت.
عفونت هلیکوباکتر پیلوری بر نمایه لیپیدی و دیابتی در بیماران پیش دیابتی موثر است
هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایعترین عفونتهای باکتریایی انسان است که باعث بیماریهای گوارشی مختلف از جمله گاستریت ساده، زخم معده و سرطان معده میشود. در یک مطالعه بر روی بیماران پیش دیابتی، بیماران مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری با سطح HbA1c بالاتری مواجه بودند و افزایش سطح LDL و کاهش HDL در گروه آلوده به هلیکوباکتر پیلوری نسبت به گروه غیر آلوده مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که هلیکوباکتر پیلوری ممکن است در ظهور و توسعه دیابت نقش داشته باشد و افزایش سطح LDL میتواند به ایجاد دیسلیپیدمی کمک کند.
در کودکان مبتلا به پرفشاری خون تایید شده به صورت سرپایی خطر آسیب اندام هدف وجود دارد
آسیب اندام هدف (TOD) در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا شایع است و با حوادث قلبی - عروقی آشکار همراه است. در مطالعهای بر روی کودکان و نوجوانان مبتلا به فشار خون بالا، خطر TOD بررسی شد. نتایج نشان داد که کودکان مبتلا به فشار خون بالای تایید شده سرپایی خطر افزایش LVH و افزایش شاخص توده بطن چپ داشتند. همچنین، سرعت نبض بالا و ضخامت انتیما مدیا کاروتید بالا در این گروه افزایش معنیداری نشان دادند.
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید