15 فروردین 1404
logo

مرکز تحقیقات قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/05/11 - 12:52
  • number of visits : 80
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مکمل امگا 3 و نتایج نارسایی قلبی: مروری سیستماتیک از آزمایشات بالینی

نارسایی قلبی (HF) در حال حاضر یک اپیدمی جهانی است و شیوع و بروز آن با سرعتی سریع در حال افزایش است. بر اساس داده های انجمن قلب آمریکا، در حال حاضر 8.1 میلیون نفر در ایالات متحده از این بیماری رنج می برند. تا سال 2030، پیش بینی می شود که بروز جهانی HF تا 46 درصد افزایش یابد و به عنوان یک نگرانی مهم برای سلامت جهانی ظاهر شود.

 {faces}

در سال 2016 سازمان بهداشت جهانی HF را به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در اروپا طبقه بندی کرده است و رژیم غذایی، عدم تحرک بدنی، سیگار کشیدن، مصرف الکل، فشار خون بالا، سطح کلسترول بالا، اضافه وزن، چاقی و دیابت را به عنوان عوامل خطر اصلی معرفی کرده است. HF نتیجه بیماری های قلبی عروقی مختلف (CVDs) است و همچنان با کاهش کیفیت زندگی (QoL)، مرگ و میر زودرس و استفاده قابل توجه از منابع مراقبت های بهداشتی مرتبط است. علیرغم پیشرفت های اخیر در درمان های دارویی و مداخله ای، HF یکی از علل اصلی مرگ و میر و بستری مکرر در بیمارستان است. همچنین به عنوان یک پیش بینی کننده مرگ و میر در میان بیماران سالمند عمل می کند.

اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 3 (ω-3 PUFAs) به عنوان یک دسته حیاتی از لیپیدهای رژیم غذایی ظاهر شده اند که خواص محافظتی قلبی عروقی را در بیماران HF نشان داده اند. اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 3 به دست آمده از منابع دریایی (n-3 PUFAs)، به ویژه اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA)، در مدیریت HF اثربخشی نشان داده اند. در میان مواد مغذی متعددی که برای تأثیر بالقوه آنها بر پیامدهای HF مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، تنها ω-3 PUFA توصیه مطلوبی را در دستورالعمل‌های HF استرالیا دریافت کرده‌اند. برای بررسی تاثیر مکمل های امگا 3 بر نتایج نارسایی قلبی مهین نومالی و همکاران، یک بررسی سیستماتیک از میان مطالعات موجود انجام دادند.

یک جستجوی جامع تا نوامبر 2022 در پایگاه‌های اطلاعاتی مختلف انجام شد. مطالعات واجد شرایط شامل آزمایش‌های بالینی روی بیماران مبتلا به HF بود. استخراج داده ها شامل جزئیات مطالعه، ویژگی های امگا 3، نتایج و محدودیت ها را پوشش می­داد. مقیاس JADAD برای ارزیابی خطر سوگیری در کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده استفاده شد.

فرآیند بررسی شامل 572 مطالعه از جستجوهای پایگاه داده بود که 19 مطالعه پس از حذف موارد تکراری و غربالگری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه که در مجله ی Medicine در سال 2024 به چاپ رسید، تاثیر امگا 3 را بر پیامدهای بالینی مختلف مانند مرگ و میر، بستری شدن در بیمارستان، عملکرد قلبی و کیفیت زندگی ارزیابی کرد. مدت زمان مطالعه از هفته ها تا سال ها متفاوت بود. مکمل امگا 3 مزایای بالقوه ای مانند بهبود عملکرد قلب، کاهش التهاب و کاهش خطر حوادث قلبی عروقی را نشان داد. نتایج این مطالعه نشان داد که مکمل امگا 3 می تواند برای درمان بیماری قلبی مفید باشد و به طور بالقوه طول درمان را کاهش دهد و نتایج را بهبود بخشد و شروع مصرف مکمل امگا 3 برای بیماران HF مطلوب به نظر می رسد.

 

 

 

 

 

 

  • Article_DOI : 10.1097/MD.0000000000036804.
  • نویسندگان : mahin nomali,mohammad eghbal heidari,aryan ayati
  • گروه خبر : واحد پژوهش ,تازه های علمی
  • کد خبر : 273197
امین محسن زاده
تهیه کننده:

امین محسن زاده

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه