مطالعه موردی به منظور بررسی اثرات دهانشویه کلرهگزیدین بر سطح سیتوکین های سرم در کودکان مبتلا به آسم
آسم یک بیماری التهابی مزمن راه های هوایی است که با انقباض برونش، التهاب و تنگی نفس همراه است و با علائم بالینی سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس که توسط محرک های درون زا یا برون زا تحریک می شود، مشخص می شود. شیوع جهانی آسم بیش از 350 میلیون نفر در سراسر جهان تخمین زده می شود که بیشتر موارد آسم در دوران کودکی رخ می دهد. در سال گذشته، شیوع خس خس سینه در کودکان ایرانی 6 تا 7 ساله و 13 تا 14 ساله به ترتیب 7.6 و 10.7 درصد بوده است.
مقایسه نتایج بین جراحی بای پس عروق کرونر پمپ روشن و پمپ خاموش با استفاده از مدل تخمین حداکثر احتمال مشارکتی (C-TMLE)
پیوند بای پس عروق کرونر (CABG) در سال 1968 معرفی شد و به سرعت به عنوان درمان استاندارد برای بیماران مبتلا به آترواسکلروز پذیرفته شد. CABG به طور کلی با استفاده از دستگاه بای پس قلبی ریوی (پمپ روشن) و تکنیک های قلب تپنده (پمپ خاموش) انجام می شود. مطالعات این دو نوع CABG و مقایسه تأثیر آنها بر مرگ و میر و عوارضی مانند انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی هیچ تفاوت کوتاه مدتی را بین این رویکردها نشان نداد، در حالی که برخی مطالعات دیگر تأثیر امیدوارکننده تری را در پیامدهای طولانی مدت تکنیک پمپ خاموش در مقابل پمپ روشن برای درمان نشان دادند.
تأثیر مصرف سیگار بر پیامدهای سکته قلبی با ارتفاع ST پس از مداخله اولیه عروق کرونر از راه پوست در کلانشهر تهران
سیگار یک عامل خطر قابل اصلاح و شناخته شده برای بیماری عروق کرونر (CAD) با عوارض و مرگ و میر قابل توجه است. اگرچه اثرات نامطلوب سیگار به خوبی ثابت شده است، شواهدی مبنی بر «پارادوکس سیگاری» بیش از 40 سال پیش ظاهر شد، زمانی که گزارش شد که به دنبال انفارکتوس حاد میوکارد (MI)، افراد سیگاری به طور متوسط نرخ بقای طولانیتری نسبت به غیرسیگاریها داشتند. این پیامد پس از MI حاد تا حدی به سن کمتر سیگاریها، بیماریهای همراه کمتر و بار ترومبوز بیشتر در آنها نسبت داده میشد. بعدها، تحقیقات مختلفی که در دوران ترومبولیتیک انجام شد نیز این پدیده را توصیف کرد.
امتیاز خطر برای پیش بینی فیبریلاسیون دهلیزی حمله ای پس از سکته مغزی ایسکمیک حاد یا حمله ایسکمیک گذرا: یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز
فیبریلاسیون دهلیزی (AF) شایع ترین آریتمی قلبی و عامل خطر اصلی سکته مغزی ایسکمیک است. بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک حاد (AIS) و AF در معرض خطر بیشتری برای مرگ و میر و سکته مغزی مکرر هستند. با این حال، تشخیص AF در بیماران مبتلا به سکته اخیر می تواند چالش برانگیز باشد، زیرا 25٪ از اپیزودها، AF حمله ای (PAF) هستند و اغلب کوتاه مدت و بدون علامت میباشند. در حال حاضر، به تمام بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک حاد یا ایسکمیک گذرا (TIA) بدون AF از قبل شناخته شده توصیه می شود که در 24 ساعت اول تحت نظارت الکتروکاردیوگرافی کوتاه مدت (ECG) قرار گیرند و در صورت امکان حداقل به مدت 72 ساعت تحت نظارت مداوم ECG قرار گیرند.
چشم انداز درمانی Sotatercept: متاآنالیز نتایج بالینی
فشار خون شریانی ریوی (PAH) یک بیماری گسترده است که حدود 1٪ از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و شیوع بالاتری در بین افراد مسن دارد. رویکرد مدیریت فشار خون شریانی ریوی دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است که به استراتژی های درمانی گسترده ای نیاز دارد. Sotatercept، یک داروی مورد تایید FDA، اخیرا به دلیل نقش بالقوه خود در درمان فشار خون شریانی ریوی توجه را به خود جلب کرده است. Sotatercept به عنوان یک پروتئین فیوژن ActRIIA-Fc نوترکیب، به لیگاندهای مختلف کلاس اکتیوین متصل می شود.
ترمیم لتچه قدامی دریچه میترال
نارسایی میترال (MR) یکی از شایعترین بیماری های دریچه ای در سراسر جهان است و مسئول 34000 مرگ در کشورهای در حال توسعه در سال 2019 بوده است. هدف درمانی در MR شدید و دژنراتیو، بازیابی عملکرد دریچه، قبل از اتساع بطن چپ و نارسایی است. رویکردها برای ترمیم لت قدامی، بسیار متغیرتر و پیچیدهتر هستند و به طور کلی دوام کمتری دارند. این چالشها تا حدی با این واقعیت توضیح داده میشوند که بافت لت قدامی نسبت به همتای خلفی خود افزونگی کمتری دارد و ترمیم لت قدامی را از نظر فنی گزینه چالش برانگیزی می کند. ترمیم لتچه خلفی دریچه میترال یک درمان استاندارد است، اما روشهایی برای ترمیم لتچه قدامی دریچه میترال به طور گسترده ایجاد نشده است.
تحلیل مقایسه ای گزینه های درمانی برای نارسایی مزمن قلبی و افسردگی: مروری سیستماتیک و متاآنالیز
افسردگی با علائمی مشخص می شود که بر فرآیندهای شناختی، عاطفی و رفتاری بیمار تأثیر می گذارد. ارتباط بین افسردگی و نارسایی قلبی در مطالعات متعدد نشان داده شده است، اما نرخ شیوع متفاوت است. وجود افسردگی پیامدهای منفی برای بیماران نارسایی قلبی دارد، به ویژه از طریق کاهش بقا و افزایش خطر حوادث ثانویه.
اپیدمیولوژی و شیوع دیس لیپیدمی در میان جمعیت بزرگسال شهر تهران: مطالعه ای از کوهورت تهران
دیس لیپیدمی اختلال در سطح سرمی چربیها شامل افزایش یا کاهش غیرطبیعی است که شامل انواع مختلفی از اختلال در سوختوساز چربیها است که موجب بالا رفتن میزان سرمی یک یا تعدادی از آنها مانند: کلسترول، تریگلیسرید به صورت VLDL و LDL در خون میشوند. دیسلیپیدمی یکی از عوامل اصلی خطر برای بروز بیماری عروق کرونری (CAD)، سکته مغزی (CVA) و بیماری عروق محیطی (PVD) میباشد که میتوان با تغییر شیوه زندگی، رژیم غذایی و داروها بر آن تأثیر گذاشت و آن را تغییر داد. بالا رفتن میزان سرمی چربیها میتواند منجر به تشکیل پلاکهای آترواسکلروز در سرخرگهای کرونری شود که امکان حمله های قلبی را افزایش میدهد. به همین منظور اکبر شفیعی و همکاران مطالعه ای را در مورد میزان شیوع دیسلیپیدمی و پروفایلهای چربی غیرطبیعی در تهران را انجام دادند.
مقایسه مدلهای یادگیری ماشینی برای پیشبینی پیامدهای نامطلوب یک ساله بیماران تحت مداخله اولیه عروق کرونر از راه پوست برای انفارکتوس حاد میوکارد با ارتفاع ST
سکته قلبی (انفارکتوس حاد) زمانی اتفاق میافتد که یکی از شریانهای خونرسان به عضله قلب (میوکارد)، بهطور کامل مسدود شده، در نتیجه بخشی از عضله قلب با کمبود خون یا اکسیژن مواجه میگردد. کمبود اکسیژن، مرگ سلولهای بافت آن نواحی را در پی خواهد داشت که در اصطلاح، انفارکتوس نامیده میشود. انفارکتوس حاد میوکارد با ارتفاع ST یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و مداخله اولیه کرونری از راه پوست (PCI) گزینه درمانی ارجح است.
هیدروژل مبتنی بر آلژینات بارگذاری شده با میتوکندری، رگزایی را در مدل موش سکته حاد میوکارد تسریع میکند
بیماری های قلبی عروقی (CVDs)، به ویژه انفارکتوس میوکارد (MI)، علت اصلی مرگ و میر انسان در سراسر جهان است. علیرغم پیشرفتهای اخیر و پیشرفتهای قابل توجه در درمانهای دارویی و مداخلهای، بیماریهای قلبی عروقی در جوامع در حال توسعه و صنعتی در حال گسترش هستند. اگرچه روش های درمانی فعلی می توانند بازسازی نامطلوب قلب را کاهش دهند و علائم را بهبود بخشند، اما در ترمیم نواحی آسیب دیده بافت قلب بی اثر هستند. کشف و ظهور سلول های بنیادی علم پزشکی را برای درمان چندین بیماری پاتولوژیک متحول کرد. در این راستا، انواع مختلفی از سلول های بنیادی برای کاهش آسیب های مختلف مربوط به بافت های قلبی مانند نارسایی احتقانی قلب و بیماری ایسکمیک مزمن قلب استفاده شده است.