ارتباط میکروبیوتای روده و کلسیفیکاسیون عروقی در بیماران همودیالیزی
کلسیفیکاسیون عروقی یک عامل خطر مستقل برای مرگ و میر قلبی عروقی در بیماران مرحله نهایی بیماری کلیوی است. یک مطالعه جدید نشان داده است که سموم اورمیک تولید شده توسط میکروبیوم روده میتواند کلسیفیکاسیون عروقی را افزایش دهد. در این مطالعه، 73 بیمار همودیالیزی با توجه به نمرات کلسیفیکاسیون آئورت شکمی تقسیم به دو گروه با نمره بالا و پایین شدند. نتایج نشان دادند که بیماران با نمرات بالاتر به میزان بیشتری از باکتریهای پروتئوباکتر و کمتری از باکتریهای باکتروئیدرا در سطح شاخه نشان دادند. اشریشیا-شیگلا بیشترین تأثیر را بر کلسیفیکاسیون عروقی در بیماران همودیالیزی داشت.
افتتاح بخش پیوند مرکز قلب تهران
30 اردیبهشت ماه برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات مرکز قلب تهران ثبت شد.
مکانیسم اپی ژنتیک در توسعه فشارخون حساس به نمک
مطالعات اخیر نشان میدهد که مکانیسم فشار خون حساس به نمک بیشتر بر متیلاسیون DNA و تنظیم با واسطه اصلاح هیستون ژنهای مرتبط با فشار خون بالا تمرکز دارد. سوءتغذیه مادر در دوران بارداری باعث افزایش فشار خون حساس به نمک قبل از تولد میشود. قرار گرفتن در معرض لیپوپلی ساکاریدهای مادر در دوران بارداری، تحریک ژن Rac1 منجر به ایجاد پرفشاری خون حساس به نمک میشود. فهم دقیق تعدیلهای اپیژنتیکی مرتبط با فشار خون ناشی از نمک میتواند برای توسعه رویکردهای پیشگیرانه و درمانی برای فشار خون بالا مفید باشد.
مصرف تریاک می تواند به عنوان یک عامل خطر در بروز بیماری های عروق کرونر زودرس باشد
مصرف غیر پزشکی تریاک با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر (CAD) همراه است. در مطالعهای که در مرکز قلب تهران انجام شد، مشخص شد که مصرف کنندگان دائمی تریاک در مقایسه با غیرمصرف کنندگان، ۳.۸ برابر خطر بیشتری برای ابتلا به CAD دارند. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف تریاک با افزایش خطر هیپرلیپیدمی همراه است، اما هیچ تداخلی برای اعتیاد به تریاک و فشار خون بالا یا دیابت مشاهده نشد.
ارتباط بین اختلالات فشار خون بارداری و زوال عقل
مطالعات نشان میدهند که زنان با سابقه اختلالات فشار خون بارداری دارای خطر 2 تا 4 برابری بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند. مطالعات جدید نیز نشان میدهند که این زنان دارای خطر بیشتری برای زوال عقل در آینده نیز هستند. در یک مطالعه که در مجله Hypertension در سال ۲۰۲۳ منتشر شده، خطر زوال عقل در زنان با سابقه اختلالات فشار خون بارداری بیشتر از سایر زنان بود. این مطالعه بر اساس تجزیه و تحلیل ۵ مطالعه کوهورت با مجموع ۱۸۳۷۸۴ زن با سابقه اختلالات فشار خون بارداری و ۲۳۰۹۷۰۵ زن بدون سابقه اختلالات فشار خون بارداری انجام شده است.
شیوع تروما در هنگام حملهی سنکوپ وازوواگال و عوامل مرتبط با آن
سنکوپ وازوواگال یک نوع شایع سنکوپ است و میتواند در هنگام وقوع منجر به سقوط و آسیب به فرد گردد. مطالعه حاضر در مورد بررسی شیوع تروما در هنگام حمله سنکوپ وازوواگال و عوامل مرتبط با آن صحبت میکند. نتایج نشان داد که در این جمعیت، در 23٪ بیماران و 36٪ اپیزودها حملهی سنکوپ منجر به بروز آسیب شده بودند. سابقهی آسیب جسمانی در زمان سنکوپ، تجربهی اولین اپیزود بروز سنکوپ، حمله در ساعات صبح و ایستاده بودن در زمان حمله ارتباط مهمی با آسیب داشتهاند. همچنین، جنس مونث، بروز حمله در منزل و نبود علائم هشدار دهنده (پرودرومال) حاکی از ریسک بالاتر وقوع تروما بودهاند. این مطالعه میتواند به بیماران و پزشکان کمک کند تا خطر بروز آسیب در زمان سنکوپ وازوواگال را در نظر گرفته و برای کاهش این خطر اقدامات لازم را مدنظر قرار دهند.
کاهش فشار خون در پیشگیری از زوال عقل موثر است
این بررسی به ارتباط بین کاهش فشار خون با داروهای کاهنده فشار خون و زوال عقل پرداخته است. بر اساس نتایج این تحقیق، کاهش خطر زوال عقل با درمان کاهنده فشار خون نسبت مستقیم دارد. برای این تحقیق، تعداد 28008 نفر شرکت کردند و در طولانی مدت پیگیری شدند. در نهایت، نویسندگان مقاله بیان کردهاند که بالاترین درجه از شواهد نشان داده است که درمان کاهنده فشار خون در طولانی مدت خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهد.
پیشگیری فارماکولوژیک از سنکوپ وازوواگال مکرر
در این مطالعه نشان داده شد که داروهای میدودرین و فلوکستین در پیشگیری از وقوع سنکوپ وازوواگال موثر هستند. با این حال، توجه به این نکته حائز اهمیت است که بیشتر مطالعات فلوکستین را در بیمارانی انجام دادهاند که اختلال اضطرابی همزمان در کنار سنکوپ داشتهاند. نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه و بررسی گزینههای دارویی دیگر وجود دارد.
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید