01 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/10/03 - 13:19
  • تعداد بازدید : 127
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مشخصات فاکتور خطر و پیامدهای سندرم کرونری حاد زودرس پس از مداخله PCI

شیوع سندرم حاد کرونری (ACS) در میان بزرگسالان جوان ( سندرم حاد کرونری زودرس) به طور چشمگیری در سال های اخیر به ویژه در کشورهای در حال توسعه افزایش یافته است. با این حال، داده ها در مورد عوامل خطر و پیامدهای نسبت داده شده به این بیماران متناقض است. به همین منظور آیدا فلاح زاده و همکاران، با هدف بررسی این داده‌ها در گروهی از موارد سندرم حاد کرونری نارس که تحت مداخله عروق کرونر از راه پوست (PCI) در مقایسه با بیماران مسن‌تر قرار گرفتند، انجام دادند.

 {faces}

در این مطالعه با فرض اینکه بیماران سندرم حاد کرونری زودرس که تحت PCI قرار می‌گیرند، پروفایل‌ها و پیامدهای ریسک فاکتور متفاوتی را در مقایسه با بیماران غیر نارس نشان می‌دهند بررسی شد.

در مجموع، 3142 و 10399 بیمار به ترتیب در گروه زودرس و دیررس قرار گرفتند. داده های قبل، بعد از عمل و پیگیری بیماران به صورت گذشته نگر از بانک اطلاعات PCI مرکز قلب تهران مورد بررسی قرار گرفت.

میانگین سنی گروه‌های زودرس و دیررس به ترتیب 39/48 و 67 سال بود. بیماران در هر دو گروه بیشتر مرد بودند. سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونر (CAD)، دیس لیپیدمی، استعمال دخانیات و اعتیاد به تریاک در میان گروه‌های جوان‌تر شایع‌تر بود. پس از تعدیل، مرگ و میر در بیمارستان در بیماران جوان به طور قابل توجهی بالاتر بود و با مرگ و میر ناشی از تمامی علت ها و حوادث قلبی عروقی و عروق مغزی (MACCE) تفاوت قابل توجهی در بین دو گروه نشان نداد.

نتایج این مطالعه که در مجله ی Clinical Cardiology در سال 2023 به چاپ رسید نشان داد که مشخصات عوامل خطر در بیماران جوان متفاوت است و عوامل خطر قلبی عروقی، مانند فشار خون بالا و دیابت، در میان سالمندان شایع تر است. سن کمتر نشان دهنده ی پیش آگهی بهتر نیست.

 

 

 

 

  • Article_DOI : 10.1002/clc.24170
  • نویسندگان : and et al, kaveh hosseini,aida fallahzadeh
  • گروه خبر : واحد پژوهش ,تازه های علمی
  • کد خبر : 256249
امین محسن زاده
تهیه کننده:

امین محسن زاده

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه