22 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/09/06 - 15:15
  • تعداد بازدید : 5
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مرور سیستماتیک و متاآنالیز

ارزیابی تأثیر مداخلات پزشکی از راه دور بر کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک

فشار خون بالا، که با افزایش فشار خون مشخص می‌شود، یک عامل خطر مهم برای بیماری‌های قلبی‌عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی است. مدیریت آن، به‌ویژه در مناطقی با دسترسی محدود به خدمات درمانی و برای بیمارانی که قادر به شرکت در ویزیت‌های حضوری منظم نیستند، چالش‌برانگیز است.

 {faces}

مداخلات پزشکی از راه دور یک راه‌حل امیدوارکننده ارائه می‌دهند، زیرا باعث بهبود پایبندی بیماران به درمان و تسهیل در تنظیم به‌موقع درمان می‌شوند. به همین منظور خدیجه مولایی و همکاران مطالعه‌ای با هدف ارزیابی سیستماتیک تأثیر این مداخلات بر کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک انجام دادند.

یک جستجوی جامع در پایگاه‌های داده PubMed، Scopus و Web of Science برای شناسایی مطالعات مرتبط انجام شد. کیفیت مطالعات واردشده با ابزار ارزیابی ترکیبی روش‌ها (MMAT) ارزیابی شد. برای ترکیب نتایج، از مدل اثرات تصادفی استفاده شد و اثرات درمان با استفاده از تفاوت میانگین استانداردشده (Hedges'sg) اندازه‌گیری گردید. سازگاری یافته‌ها از طریق آزمون‌های آماری، از جمله آزمون Q و شاخص، برای ارزیابی ناهمگنی بررسی شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری Stata نسخه 17.0 انجام شد.

از میان 2700 مقاله بازیابی‌شده، 35 مطالعه برای تحلیل انتخاب شدند. با استفاده از مدل اثرات تصادفی، اندازه اثر کلی برابر با 0.22- تا 0.15- بود که نشان‌دهنده کاهش کوچک اما معنادار در فشار خون (سیستولیک و دیاستولیک) بود. مداخلات پزشکی از راه دور تأثیر بیشتری بر فشار خون سیستولیک (0.22- تا 0.15-) در مقایسه با فشار خون دیاستولیک (0.17- تا 0.07-) داشتند هرچند هر دو کاهش از نظر بالینی معنادار بودند.

نتایج این مظالعه که در مجله Sage Journals در سال 2024 به چاپ رسید نشان داد که مداخلات پزشکی از راه دور به‌طور معناداری باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می‌شوند و تأثیر بیشتری بر فشار سیستولیک دارند. اندازه اثر کلی نشان‌دهنده بهبود کوچک اما معنادار در مدیریت فشار خون بالا است. این یافته‌ها پتانسیل پزشکی از راه دور را به‌عنوان یک استراتژی مؤثر برای بهبود نتایج مراقبتی در مدیریت فشار خون بالا برجسته می‌کند.

 

 

 

 

 

 

 

  • Article_DOI : 10.1177/1357633X241291222
  • نویسندگان : and et al,khadijeh moulaei,mohammad reza afrash
  • گروه خبر : واحد پژوهش ,تازه های علمی
  • کد خبر : 285327
امین محسن زاده
تهیه کننده:

امین محسن زاده

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه