بررسی علل تاخیر درب به بالون (D2BT) در بیماران مبتلا به سکته قلبی ST-Elevation در مرکز قلب تهران

بیماری عروق کرونر (CAD) علت اصلی مرگ و میر قلبی عروقی در سراسر جهان است و شدیدترین شکل CAD، انفارکتوس میوکارد با ارتفاع ST (STEMI)، نیاز به درمان فوری دارد. به همین منظور مطالعه ایی توسط محمدامین امامی و همکاران با هدف گزارش ویژگی‌های بیمار و علل تأخیر زمان درب به بالون (D2BT) در بیماران STEMI بستری در مرکز قلب تهران با D2BT بیش از 90 دقیقه انجام شد.

این مطالعه مقطعی در مرکز قلب تهران از تاریخ 2020  تا 2022 انجام شد. متغیرهای مورد بررسی شامل سن، جنس، دیابت، فشار خون، دیس لیپیدمی، مصرف دخانیات، تریاک، سابقه خانوادگی CAD، مرگ و میر در بیمارستان، نتایج مداخله کرونر از راه پوست، عروق درگیر، علل تاخیر، کسر جهشی (EF)، تری گلیسیرید و سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم و بالا بود.

جامعه مورد مطالعه شامل 363 بیمار (272 مرد [74.9٪]) با میانگین سنی60±11.47 سال بود. علل اصلی تأخیر D2BT، کاتتریزاسیون مورد استفاده در 95 بیمار (26.2٪) و تشخیص اشتباه در 90 بیمار (٪24.8) بود. علل دیگر بالا بودن ST کمتر از 2 میلی متر در الکتروکاردیوگرام در 50 بیمار (13.8٪) و ارجاع از بیمارستان های دیگر در 40 بیمار (11.0٪) بود.

نتایج این مطالعه که در مجله ی Journal of Tehran University Heart Center  در سال 2023 به چاپ رسید نشان داد که کاتتریزاسیون در حال استفاده و تشخیص اشتباه علت اصلی تاخیر D2BT بود. نویسندگان این مقاله توصیه می کنند که مراکز با حجم بیمار بالا یک مرکز کاتتریزاسیون اضافی با یک متخصص قلب در حال خدمت اختصاص دهند. و همچنین بهبود آموزش دستیاران و نظارت در بیمارستان هایی که مراجعات بالایی دارند نیز ضروری است.

Doi: 10.18502/jthc.v18i1.12584

تهییه و تنظیم : امین محسن زاده